Hvad er konfirmation?

Konfirmationen er det ritual i kirken, som markerer overgangen mellem barndom og ungdom. Konfirmation betyder, at Gud bekræfter det løfte om at være med dig, som han gav dig, da du blev døbt.

Som døbt får du lov til selv at tage stilling til din dåb, når du er på vejen mod at blive voksen. Ved konfirmation bekræfter Gud sit ja til dig og siger, at han holder, hvad han lovede til din dåb. Som konfirmand gentager du dåbens ja med dit ja til den kristne tro og bliver velsignet. 

folkekirken.dk kan du læse meget mere om, hvad konfirmationen er og indebærer.

Sådan foregår konfirmationen i kirken

 

Når konfirmanderne har fundet deres særlige plads i kirken, bliver der bedt en indgangsbøn, sunget salmer og læst fra Bibelen. Præsten holder også en tale til konfirmanderne. 

Præsten, konfirmanderne og alle andre i kirken siger trosbekendelsen i fællesskab. 

Den egentlige konfirmation foregår oppe ved alteret. 

Præsten velsigner konfirmanden og slutter ofte konfirmationshandlingen med at læse et bibelvers op: Konfirmandens eget konfirmationsord.

Til sidst beder præsten og konfirmanderne Fadervor sammen inden konfirmanderne går ned i kirken og finder deres pladser. 

Resten af konfirmationsgudstjenesten foregår som en almindelig gudstjeneste med bøn og salmer. Gudstjenesten afsluttes med, at præsten og konfirmanderne går ud i procession. 

Udenfor kirken er det tid til lykønskninger fra venner og familie.

Efter konfirmationen samles konfirmanderne ofte i kirken til en fælles fotografering.