Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Udvikling af fremtidens Kirkegård

Kirkegården er den af folkekirkens funktioner, som størstedelen af befolkningen værdsætter mest. Det er resultaterne af en landsdækkende undersøgelse. Vi har to meget unikke kirkegårde her i Humlebæk, og det skal de blive ved med at være. Og selvom vi vil værne om kirkegårdstraditionen, skal folkekirken også her følge med tidens muligheder og brugernes ønsker. Kirkegårdene i Humlebæk er allerede inde i en spændende udvikling, og vi vil gerne sætte fokus på  den videre udvikling og lære mere.

Derfor gennemfører vi dette inspirationsprojekt, som du er inviteret med til. Projektet har to spor:

  • Foredragsrække: I januar-februar inviteres du til at overvære en foredragsrække om kirkegård, kirkegårdskultur og kunst. 
  • Idéudvikling: Anden del af projektet foregår senere på året. Her inviterer vi lokale unge til at udvikle deres bud på fremtidens gravminder med støtte af præst Mona Høgh og Kvindesmeden fra Christiania.

Begivenhedskalenderen: Fremtidens Kirkegård

Der er ingen begivenheder.

Nyt fra kirkegårdene

Fire inspirerende foredrag

DISSE FIRE FOREDRAG VAR RIGTIG SPÆNDENDE, MEN DER ER MERE PÅ VEJ...


Døden

31. januar Foredrag: Hvor går vi hen, når vi går bort? Provst Hans-Henrik Nissen holder foredrag i Humlebæk Sognegård.

Tidslommen

8. februar Foredrag: Kirkegården, hvor fortid og nutid mødes. Kirkegårdsvejleder ved Københavns Kirkegårde Stine Helweg holder foredrag i Humlebæk Sognegård.

Skønheden

21. februar Foredrag: Fremtidens Kirkegård. Landskabsarkitekt ved Vads Tegnestue Martina Elisabeth Rahkonen holder foredrag i Humlebæk Sognegård.

Gravmindet

28. februar Foredrag: Stenen på graven. Minde og kulturarv. Sten- og billedhugger Filip Møller Horsens holder foredrag i Humlebæk Sognegård.

 

Derefter udvikles fremtidens gravminder

Som fortsættelse af foredragsrækken involveres en skoleklasse eller konfirmander i et projekt, hvor der udvikles forslag til fremtidige gravmindesmærker. Læs mere om konfirmanddagen.

Idé og design

Kvindesmeden fra Christiania mødes med præst og de unge en hel dag i Humlebæk Kirke og Kirkegård, hvor de unge med vejledning fra smed og præst designer forslag til fremtidige ”gravsten.” Kriterierne for opgaven involverer tro, kunst og bæredygtighed.

Gravminder smedes

Tre forslag gøres til virkelighed ved, at kvindesmeden hjemme i smedjen udarbejder prototyper ud fra forslagene.

Fernisering

De tre mindesmærker opstilles på Humlebæk Kirkegård ved en fernisering, hvor skoleklassen, forældre, kirkegårdsansatte fra provstiet og menighederne inviteres.

Begivenhederne kommer i kalenderen, så snart de er detailplanlagt.

Klik og hent plakaten for projektet