Begivenheden har allerede fundet sted.

Gudstjeneste Langfredag med CoMa-kvartetten

Fredag d. 15. april 2022, Kl. 19:00 til kl. 20:00
Humlebæk Strandvej, Humlebæk Strandvej 21A, 3050 Humlebæk
Mona Høgh

Jesu Kristi syv ord på korset er en gudstjeneste i samarbejde mellem CoMa-kvartetten og præsterne i Humlebæk kirke

CoMa-kvartetten spiller Langfredag d 15/4 kl. 19.00 Joseph Haydns mesterværk ”Jesu Kristi syv ord på korset” i Humlebæk kirke. Strygekvartetten har opført værket mere end 100 gange. Joseph Haydn var en efterspurgt komponist i hele Europa, da han i 1786 fik en anmodning fra Spanien: Man ville gerne bestille et stykke musik, der kunne spilles til en oplæsning af Jesu syv ord på korset. I en stor kirke i Cadiz havde man den Langfredagstradition, at præsten læste de syv korsord højt, og efter hvert af dem blev der spillet et stykke musik.